Een huurder vertrekt

Bij een scheiding of uit elkaar gaan moet u ook uw huurcontract laten aanpassen. U kunt dit direct regelen in MijnYmere.

Huurcontract aanpassen 

Heeft u nog geen MijnYmere-account? Maak dan eerst een account aan. 

Als u getrouwd of geregistreerd partner was

Zolang u getrouwd bent of geregistreerd partner, heeft u allebei rechten als huurder. Ymere kan uw huurcontract pas aanpassen als de scheiding definitief is. Dat is zodra de scheiding is ingeschreven bij de gemeente. U krijgt daar een brief over van uw advocaat. 

De huurder die in de woning blijft, moet ook in zijn of haar eentje voldoen aan de voorwaarden voor de woning. Denk daarbij aan inkomenseisen of speciale woningen voor mindervaliden of met een leeftijdsgrens. 

Als u samenwoonde

Waren u en uw partner niet getrouwd en had u geen geregistreerd partnerschap, dan moet uw naam op het huurcontract staan als u in de woning wilt blijven. Bent u geen medehuurder, dan heeft u geen recht op de woning.

Bij 1 huurder en een medebewoner:

De huurder die op het contract staat mag in de woning blijven. De medebewoner heeft geen rechten op de woning en vertrekt.

Bij 2 huurders op het contract:

De huurder die vertrekt, doet afstand van de woning. Dat leggen we vast bij het huurcontract. De huurder die achterblijft moet wel aan de voorwaarden van de woning voldoen.