Huisbewaring aanvragen

U mag uw woning tijdelijk aan iemand anders verhuren als u bijvoorbeeld in het buitenland gaat werken, studeren of reizen. Maar ook als u op proef wilt gaan samenwonen. U moet hiervoor wel toestemming hebben gekregen van Ymere. Dit doet u gemakkelijk via MijnYmere. 

Huisbewaring aanvragen

Vraag huisbewaring aan ruim voordat u vertrekt. De aanvraag duurt ongeveer 6 weken.

De huisbewaring regelt u altijd zelf. Het is niet mogelijk om iemand te machtigen om de huisbewaring te regelen en het contract te tekenen. 

Huisbewaring mag maximaal 1 jaar duren. Soms is een 1 jaar extra mogelijk. U zoekt zelf een kandidaat voor de huisbewaring en u blijft zelf verantwoordelijk voor de woning. U moet dus zorgen dat de huur op tijd betaald wordt. En bij overlast door uw huisbewaarder kan Ymere uw huur opzeggen. 

Als u niet op tijd terug bent, verhuurt Ymere de woning aan iemand anders. U tekent een ‘voorwaardelijke opzegging’ van de huurovereenkomst waar dit in staat. Als u weer terug bent, moet u zich (in persoon) melden bij Ymere, alleen dan vervalt de voorwaardelijke huuropzegging. Bij het tekenen van een voorwaardelijke huuropzegging geldt een opzegtermijn van een maand.

Meer over