Kamerverhuur

Kamer verhuur mag niet, tenzij de verhuur daarvan gaat via het project ‘Onder de Pannen'.

Woont u in Amsterdam of Haarlem? En heeft u een kamer over die u graag wilt verhuren? Dan mag u de kamer die u niet gebruikt verhuren voor maximaal 1 jaar. Het verhuren daarvan gaat altijd via “Onder de Pannen”, een project van De Regenboog Groep, waarmee Ymere samenwerkt. In de regio Almere en Haarlemmermeer is kamerverhuur niet toegestaan.

Zo werkt het

U meldt u aan bij ‘Onder de Pannen’ via het aanvraagformulier op de website van Onder de Pannen. Na een intake gesprek gaan zij op zoek naar een geschikte kamerhuurder. Zij toetst altijd of de kamerhuurder voldoet aan allerlei eisen, zoals het hebben van inkomen en goede sociale vaardigheden. Mensen met ernstige problemen komen niet in aanmerking voor het huren van een kamer. U beslist daarna samen met De Regenboog Groep of de kamerhuurder met u een match is. U mag ook zelf een kamerhuurder voorstellen; die mogen geen eerste- of tweedegraads familie van u zijn, zoals kinderen en broers of zussen.

Als er een match is

Als er een match is met een kamerhuurder en u, dan vraagt Onder de Pannen toestemming voor de kamerhuur aan ons. In uitzonderlijke gevallen geven wij geen toestemming, bijvoorbeeld bij woonfraude. Verder hebben wij geen rol in het project. Alle contacten lopen via Onder de Pannen.

U krijgt een vergoeding

Huurders die via Onder de Pannen een kamer verhuren, krijgen daarvoor iedere maand een vergoeding. De hoogte van de vergoeding berekent Onder de Pannen voor u aan de hand van een puntensysteem. U wordt niet gekort op een eventuele uitkering of toeslagen. Daarover zijn speciale afspraken gemaakt met de gemeente en uitkeringsinstanties. Verder kan de Regenboog Groep een eventuele huurschuld overnemen.

Dit zijn de regels voor kamerverhuur 

  • Verhuren van de kamer gaat altijd via "Onder de Pannen"
  • U woont in een driekamerwoning of groter: minimaal twee slaapkamers
  • U heeft (minimaal) één slaapkamer over.
  • De kamer is 12 maanden beschikbaar.
  • Er zijn geen meldingen van overlast, woonfraude of illegale praktijken op het adres.
  • U bent zelfredzaam en in staat een huishouden te delen, sociaal vaardig.

U kunt bij ‘Onder de Pannen’ terecht als u vragen heeft over de voorwaarden als u overweegt om zelf iemand aan te dragen.

Logo Onderdepannen

Wat is Onder de pannen?

Het project “Onder de Pannen” helpt mensen die dakloos zijn geraakt door bijzondere omstandigheden, zoals een scheiding of ontslag. Het project maakt het mogelijk om deze mensen tijdelijk onder te brengen bij iemand die een kamer over heeft. Onze huurders in Amsterdam en Haarlem die een kamer over hebben, kunnen deze via Onder de Pannen tijdelijk verhuren. Kijk op www.onderdepannen.nl voor alle informatie en voorwaarden, of neem contact op met Onder de Pannen via telefoonnummer 020-53.17.600.

Lees ook:

Een kamer in plaats van dakloos: met “Onder de Pannen” kan het 

Het project “Onder de Pannen” helpt mensen die dakloos zijn geraakt door bijzondere omstandigheden, zoals een scheiding of ontslag. Het project maakt het mogelijk om deze mensen tijdelijk onder te brengen bij iemand die een kamer over heeft. Bewoners van huurwoningen in Amsterdam, Haarlem en Zaanstad die een kamer over hebben, kunnen deze via Onder de Pannen tijdelijk verhuren.

Beeld Onde De Panne