Schotelantenne ophangen

Als u een schotelantenne aan uw woning hangt, kunt u uw woning beschadigen. Daarom mag u op woningen van na 2006 geen schotel hangen. Voor woningen van vóór 2006 zijn er voorwaarden. 

Als Ymere onderhoud uitvoert en de schotelantenne zit in de weg, dan moet u de schotelantenne zelf tijdelijk verwijderen. U krijgt geen vergoeding van Ymere.

Alleen voor woningen vóór 2006

Voorwaarden staan in het formulier Aanvraag plaatsing schotelantenne (pdf). Bijvoorbeeld over grootte en de plek van de schotel. Als u gaat aanvragen, moet u documenten meesturen. Dat staat ook in het formulier. U stuurt het formulier naar uw Ymere-regiokantoor. Het adres vindt u via de pagina Contact

Als u in een gebouw woont waar zowel huurders als woningeigenaren wonen, is daar een Vereniging van Eigenaren (VvE) is. U moet dan ook toestemming hebben van de VvE. Het contact met de VvE gaat meestal via Ymere. Meer informatie hierover leest u op onze pagina huurders en woningeigenaren in één woongebouw.

Vergunning van de gemeente

Neem altijd contact op met uw gemeente. In sommige gemeenten moet u een omgevingsvergunning aanvragen voor u een schotel mag ophangen. 

Schotel moet weg als u gaat verhuizen

Als u gaat verhuizen dan moet u de schotel helemaal weghalen. U mag de schotel niet aan de nieuwe huurder verkopen of geven.