Schotelantenne ophangen

Als u een schotelantenne aan uw woning hangt, kunt u uw woning beschadigen. Daarom mag u op woningen van na 2006 geen schotel hangen. Voor woningen van vóór 2006 zijn er voorwaarden. 

Als Ymere onderhoud uitvoert en de schotelantenne zit in de weg, dan moet u de schotelantenne zelf tijdelijk verwijderen. U krijgt geen vergoeding van Ymere.

Alleen voor woningen vóór 2006

Voorwaarden staan in het formulier Aanvraag plaatsing schotelantenne (pdf). Bijvoorbeeld over grootte en de plek van de schotel. Als u gaat aanvragen, moet u documenten meesturen. Dat staat ook in het formulier. U stuurt het formulier naar uw Ymere-regiokantoor. Het adres vindt u via de pagina Contact

Als u in een gebouw woont waar zowel huurders als kopers wonen, is daar een Vereniging van Eigenaren (VvE) is. U moet dan ook toestemming hebben van de VvE. Het contact met de VvE gaat meestal via Ymere. 

Vergunning van de gemeente

Neem altijd contact op met uw gemeente. In sommige gemeenten moet u een omgevingsvergunning aanvragen voor u een schotel mag ophangen. 

Schotel moet weg als u gaat verhuizen

Als u gaat verhuizen dan moet u de schotel helemaal weghalen. U mag de schotel niet aan de nieuwe huurder verkopen of geven.