Huurverhoging

De jaarlijkse huurverhoging is ieder jaar op 1 juli. Hoeveel de huur omhoog gaat, hangt af van uw huurcontract of wat er bepaald is in de wet.

Huurt u een vrijesectorwoning, parkeerplaats of bedrijfspand?

U krijgt begin juni een brief met de nieuwe huurprijs. Vanaf 1 juli gaat de nieuwe huur in. U leest op deze pagina meer over de huurverhoging voor vrijesectorwoningen, parkeerplaatsen en bedrijfspanden.

Huurt u een sociale huurwoning?

U krijgt rond 1 mei een brief over de huurverhoging. Huurders van een sociale huurwoning krijgen dit jaar een huurverhoging van 0% op de netto huur. Dat is bepaald in de wet en dat geldt alleen voor dit jaar.

Servicekosten

Servicekosten mogen wel aangepast worden, omdat ze geen onderdeel zijn van de netto huur. Betaalt u servicekosten? U leest dan in de huurverhogingsbrief wat uw (nieuwe) bedragen zijn per 1 juli 2021.

U kunt zelf de puntentelling van uw woning controleren

In de brief over de huurverhoging ziet u hoeveel punten uw woning heeft volgens het woningwaarderingssysteem vanaf 1 juli 2021. U kunt het aantal punten controleren via de huurprijscheck op de website van de Huurcommissie. Klopt het aantal punten niet volgens u? Nadat u de huurprijscheck heeft gedaan kunt u direct een overzicht downloaden. U kunt dit overzicht naar ons opsturen. Wij kijken dan met u mee.

Uw huurprijscheck versturen

Interessant nieuws voor u