Van der Pekbuurt

De Van der Pekbuurt is een bijzondere buurt
De buurt is te vinden in Amsterdam-Noord. De Van der Pekbuurt bestaat sinds 1926. Toen bouwde architect Jan Ernst van der Pek woningen voor arbeiders en hun gezinnen. Er wordt nu volop gewerkt in de buurt. De renovatie van de eerste woningen is in volle gang. De onderhouds- en verbeterbeurt is klaar. Naast de renovatie en het onderhoud zijn er buurtprojecten waar bewoners aan meedoen. Zoals het Greenteam, buurtvoorlichters en het formulierencafé. En dan zijn er nog de Pekmarkt en de (nieuwe) winkels in de Van der Pekstraat.

Hallo van der Pek
In de krant Hallo van der Pek kunt u lezen over allerlei activiteiten in de buurt. De laatste editie staat onderaan deze pagina.

Like de Facebook pagina
En blijf op de hoogte van diverse nieuwtjes. U vindt de Facebook pagina hier: www.facebook.com/vanderpekbuurt

Koopwoningen
In de Van der Pek komen er stap voor stap ook koopwoningen. De eerste woningen in de Begoniastraat 17-29 zijn verkocht en worden nu door KBK Bouw gerenoveerd. Ook andere partijen gaan renoveren. Voor een blok zoeken we een groep zelfbouwers. Marktpartijen gaan 3 andere blokken opknappen: Van der Pekstraat 26-35, Jasmijnstraat 38-46 en Oleanderstraat 29-37.

KBK renoveert en verkoopt nog eens 28 appartementen in de Van der Pekbuurt te Amsterdam-Noord

Na de succesvolle renovatie en verkoop van 14 appartementen in de Begoniastraat gaat KBK nog eens 28 appartementen renoveren en verkopen in de Van der Pekbuurt. De appartementen zijn verdeeld over 3 blokken: Jasmijnstraat (8 appartementen), Van der Pekstraat (12 appartementen) en Oleanderstraat (8 appartementen). De appartementen variëren in grootte van ca. 42 m2 (tweekamerappartemt) tot en met ca. 92 m2 (drie- of vierkamersappartement).  Bent u geïnteresseerd in een van deze appartementen op deze prachtige locatie? Meld u dan aan via vanderpekbuurt@kbkbouwgroep.nl  en wij houden u op de hoogte van de verdere ontwikkelingen!

Sociale huurwoning? Kijk op WoningNet
Als een woning is gerenoveerd dan bieden we deze aan op WoningNet. Heeft u interesse? Schrijf u dan in op WoningNet (http://www.woningnetregioamsterdam.nl/). Hou WoningNet zelf goed in de gaten om te checken of er woningen worden aangeboden.

Vrije sector huurwoningen
Ymere biedt nu geen vrije sector woningen aan in de Van der Pekbuurt. Als dit verandert, melden we dit op onze projectwebsite.

Vanwege de overweldigende interesse in de buurt is een persoonlijke afspraak niet mogelijk. We krijgen dagelijks veel e-mails en telefoontjes van geïnteresseerden in de buurt. Helaas is het dus niet mogelijk om iedereen persoonlijk te woord te staan. Vandaar dat een persoonlijke afspraak niet mogelijk is. We wensen u veel succes met uw zoektocht naar een woning.

Bijlagen


Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden.