In Overhoeks bouwt Ymere honderden sociale huurwoningen
 

Ymere bouwt honderden nieuwe sociale huurwoningen in Overhoeks Amsterdam

Goed nieuws voor iedereen die op zoek is naar een betaalbaar huurhuis in Amsterdam. Woningcorporatie Ymere realiseert in de nieuwe wijk Overhoeks 600 sociale huurwoningen. Vandaag startte de bouw van de eerste 133 van deze woningen.

 

Sinds 2005 wordt op het voormalige Shell-terrein, schuin tegenover Amsterdam CS, gewerkt aan de nieuwe wijk Overhoeks. Ymere bouwt er 600 nieuwbouw sociale huurwoningen. De nieuwe woonwijk op de noordoever van ’t IJ is groen opgezet.

Kans voor woningzoekenden
De nieuwbouw compacte huurwoningen van circa 50 m2 zijn interessant voor zowel één- als tweepersoonshuishoudens en startende gezinnen. “De vraag naar sociale huurwoningen in Amsterdam is ontzettend groot. Het aanbod klein. Dat betekent dat je soms 14 jaar moet wachten voordat je aan de beurt bent”, weet directeur Portefeuillevernieuwing Viviane Regout van Ymere. “Daar willen we écht iets aan doen in Amsterdam Overhoeks. Als je die kans krijgt, moet je hem met beide handen aanpakken.”

Fijn wonen op een prachtige plek
“We werken nauw samen met Amvest om van Overhoeks een mooie wijk te maken waar het fijn wonen is”, legt Regout uit. “We bouwen 600 sociale huurwoningen. Juist in Amsterdam, waar de huizenmarkt zo onder druk staat, is dat goed nieuws. Daarmee kiezen we écht voor een gemengde buurt en betaalbaar wonen op een prachtige plek.”

De eerste huurder krijgt halverwege volgend jaar de sleutel, de laatste nieuwe bewoner kan in 2025 zijn verhuisdozen uitpakken. Dan is de wijk Overhoeks af.

Meer over dit onderwerp:

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang net als 47.000 andere huurders het laatste nieuws in uw mailbox.

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Uw privacy is 100% gegarandeerd
U ontvangt ongeveer 8 keer per jaar de nieuwsbrief